VIA FERRATA

VIA FERRATA IN DE ARDENNEN

Een unieke klettersteig

  Spannende Via Ferrata met tyroliennes

   Lengte tocht 2 uur

  Trek stevige schoenen aan

  Neem een regenjas mee

   Vanaf 12 jaar

   Max 110 kg


32,50 p.p.

BOEK NU

Via Ferrata in de Ardennen

Via Ferrata is een term uit het alpinisme. Het betekent "ijzeren weg". Het is een met staalkabels uitgezet parcours langs de rotswand. In het Frans zegt men via ferrata of chemin câblé. In het Duits spreekt men van Klettersteig.

In klimgroeve Dieupart (in de Ardennen) vind je een unieke Via Ferrata. Na de instructie en het aantrekken van de veiligheidsmaterialen; de borstgordel en de klettersteigset met shockabsorber en natuurlijk je helm, ga je samen op pad. De route zig zagt door de oude steengroeve. Je bent ongeveer 2 uur bezig om de hele route af te leggen. Onderweg passeer je diverse obstakels, waaronder bruggetjes en ladders. Het doet niet onder voor een route in Oostenrijk of Italië. En dat zo dicht bij huis!

Tyroliennes

met snelheid van de ene kant van de groeve richting de andere kant, aan een kabelbaan voor gevorderden. De ravijnoversteek via de tyroliennes is voor de durfallen. De tyrolienne is een onderdeel van de Via Ferrata in de Ardennen. Adrenalinekick gegarandeerd. Maar liefst twee keer steek je het ravijn over. Onderweg in het parcours kom je ook nog een kleinere tyrolienne tegen. Je klimwerk wordt beloond; geniet ondertussen van het unieke uitzicht dat je alleen vindt in de Ardennen!

Op vrienden- of familieweekend in de Ardennen? Deze activiteit is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar, dus ideaal om samen te doen. Natuurlijk zit je goed vast in een gordel en draag je een helm, zodat de veiligheid gegarandeerd is.

De activiteit Via Ferrata kan je prima combineren met het Klimmen en Abseilen in de Ardennen, zo ben je een hele dag actief met het bergsportprogramma!

Een voorbeeldprogramma kan zijn:

 

TIJD Activiteit Prijs
10:00-13:00 Klimmen & Abseilen 32,50 pp
13:00-14:00 Picknicklunch 12,50 pp
14:00-16:00 Via Ferrata 30,- pp
16:00-16:30 uitreiking oorkonde
18:00-20:00 Barbecue 25,- pp

 

LOCATIE KLIMGROEVE DIEUPART

Meer weten of direct boeken?

Reserveer via de knop hier naast of stuur een mail.